Ingrid Peels | visual storytelling

Collectief #BARVP presenteert PUNT. 

Collectief #BARVP presenteert PUNT. Van 8 t/m 26 juli 2020

Galerie de Ruimte, Molenstraat 2, 5664 HV Geldrop.  Open woe-vr-za-zon.

Je kunt daar genieten van het werk van vijf eigenzinnige vrouwen die enkele jaren geleden elkaars pad kruisten. Zij besloten hun creatieve krachten te bundelen en hun werk samen te brengen voor deze bijzondere expositie.

De expositie Punt. laat prachtig en zeer divers werk zien.

Van verstilde analoge fotografie, subtiele portretten in olie en acrylverf, keramische vormen die je meenemen onder de zeespiegel en magisch gelaagde abstracte schilderkunst.

 #BARVP. Vijf vrouwen. Die hun punt. maken. Professioneel, origineel en gedreven.

Esther van den Borne, Astrid Abels, Yolande Rommers, Ellen Valk, Ingrid PeelsOPUS ONE 

OPUS ONE 6 december 2019 tot 21 december 2019

Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

Met Opus One '19 selecteerde BREEDBEELD vijftien eindwerken van fotografen die in 2019 afstudeerden. Met de tentoonstelling en het fotoboek Opus One plaatsen we deze eindwerken en de fotografen vol in de kijker. De expo opent op 5 december in de Romaanse Poort in Leuven. Het fotoboek is vanaf 4 december te koop in alle Confituur-boekhandels.

Elk jaar studeren er in Vlaanderen en Brussel enkele honderden fotografen af aan kunsthogescholen, deeltijds kunstonderwijs of volwassenenonderwijs. Allemaal fotografen die tijdens hun opleiding vol ambitie hebben toegewerkt naar hun eindwerk, een eerste ijkpunt in hun carrière als fotograaf. Als steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen en Brussel met fotografie, film of mediakunst bezig is, wil BREEDBEELD deze mensen met Opus One een platform geven. Opus One werpt een blik op de verhalen die deze fotografen met hun eindwerk willen vertellen. Uit de meer dan 130 inzendingen op een open call selecteerde BREEDBEELD de eindwerken van vijftien fotografen die in 2019 afstudeerden. Naast een reeks fotografen om in de gaten te houden, vormt Opus One op die manier ook een staalkaart van wat er leeft, beeft en beweegt binnen de fotografie, elk jaar opnieuw. Deze eerste editie vormt namelijk het vertrekpunt van Opus One als een jaarlijks terugkerend project dat telkens nieuw talent in the picture zet en de veelheid aan fotografie-opleidingen in de verf zet. 


De vijftien fotografen op een rijtje: Annick Timmermans, Eva Faché, Louis Kerckhof, Fons Van der Vorst, Neoza Goffin, Ingrid Peels, Hanne Bracaval, Kathy De Coppel, Niene Vandromme, Dirk Lodewyckx, Jules Emile Devoldere, Judith Desmyttere, Diane Vingeroets, Thérèse Leijten, Boris Vermeersch. 

 


out of office expo 

out of office expo 17 augustus tot 29 september 2019

Een van de foto's uit de serie OMARM STILTE geëxposeerd in Sterckshof Antwerpen

Brabant in Beeld 

Brabant in Beeld 18 november 2017 tot 8 december 2017

Expositie gelijktijdig met World Press Photo in Willem Twee, Den Bosch.

Geselecteerd in de categorie Algemeen Nieuws van de fotowedstrijd Brabant in Beeld. Een idee van Stichting Wereldbeelden en een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden, Willem Twee en Canon Nederland.

Brabant in Beeld telt zes categorieën:

Dagelijks leven: foto’s die het gewone of buitengewone in beeld brengen en niet binnen de categorie ‘algemeen nieuws’ vallen.

Natuur: foto’s van flora, fauna of (Brabantse) landschappen.

Mensen: foto’s die individuen of groepen mensen portretteren.

Sport: foto’s die individuele of teamsporten vangen.

Algemeen nieuws: foto’s van nieuwsmomenten of onmiddellijke gebeurtenissen.

Milieu: foto’s die de menselijke impact – positief of negatief – op het milieu laten zien.

 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee